Voor iedere gelegenheid is er wel een mooie registratie te maken. De omvang ervan bepaalt dan ook de prijs van het eindproduct. Om toch een indicatie te kunnen geven van wat de kosten zijn, zet ik hier wat voorbeelden voor je op een rij.

Korte montage

Geen poespas. Er is een introductie van de gesprekspartners, het gesprek begint, neemt zijn wending en eindigt. Rechttoe, rechtaan een registratie van een moment. Redactioneel wordt er een vragenlijst voorbereid, besproken met de betrokkenen en gebruikt voor de opname.

Werkwijze
– Redactionele voorbereiding
– Opname
– Korte montage

Om het niet te droog te laten klinken, wordt het gesprek voorzien van inleidende audiovormgeving en is het gesprek opgedeeld in een aantal vooraf bepaalde thema’s.

Kosten op aanvraag.

Uitgebreide podcast

Hierbij worden alle registers opengetrokken. Een langere sfeerreportage over de persoon in kwestie, waarbij er een portret wordt gegeven van diens leven. Dat kan overigens ook plaatsvinden op een bruiloft, jubileum of andere samenkomst van dierbaren. Meerdere gesprekken, vakkundig samengebracht om zo middels citaten of dialogen een beeld te schetsen. Een voorbeeld hiervan is te horen in de podcast ‘Wat Blijft’, die ik maakte over Han Peekel voor omroep Human.